ДП «Ржищівський військовий лісгосп» за незаконну порубку та пошкодження дерев нараховано збитки на 135 тис. грн

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області на виконання наказу Державної екологічної інспекції України від 18.11.2015 року проведено позапланову перевірку ДП «Ржищівський військовий лісгосп» - Обухівський район Київської області.
Під час проведення позапланового заходу виявлено порушення вимог Лісового кодексу України та Санітарних правил в лісах України затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1995 року № 555.
Зокрема, під час лісогосподарської діяльності підприємством незаконно зрубано за межами виділених лісових ділянок та не назначених до рубки 34 дерева різних порід, крім того, пошкоджено до ступеня припинення росту 9 дерев різних порід. Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування та пошкодження дерев становить 135688,96 грн.
Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області проведено контрольний перелік дерев призначених до рубки головного користування на 2015 рік вищезазначеного підприємства, в результаті якого встановлено розбіжність в масі деревини по окремим господарським секціям, даний факт свідчить про незадовільне відведення та призначення до рубки лісової ділянки.
Матеріали перевірки направлено до Державної екологічної інспекції України для подальшого реагування та направлення до правоохоронних органів.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!