З настанням весни – починають спалювати суху рослинність та сміття.

Вже зійшов сніг і населення  Житомирщини починає масово прибирати свої господарства шляхом спалення сухої трави, гілок, побутових та промислових відходів.

В цей період вже стає традицією здійснювати виїзди по зверненню на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області,  громадян, які потерпають від диму та вогнищ.    

Хотілося б попередити, що відповідно до ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення  - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб; громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 77-1 тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від п’ятдесяти до семидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів ПЗФ, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян  від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від семидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою попередження виникнення пожеж працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області вже здійснюється роз’яснювальна робота серед населення.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області закликає жителів міст та населених пунктів не палити листя, траву, гілля, сміття, щоб не заподіяти шкоду своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!