З населеного пункту смт. Попільня вивезено всі агрохімікати.

На адресу Державної екологічної інспекції у Житомирській області почали масово надходити скарги від громадян смт.

Попільня, що на території населеного пункту, за адресою смт Попільня, вул. Героїв Майдану, 31 було розвантажено агрохімікати – мочевина штучна (карбамід). З виїздом на місце державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області встановлено, що дані агрохімікати належать ТОВ «Дейвест» і знаходяться на території ТОВ «Рокмант» в мішках (бігбегах) з додатковим шаром поліетиленової плівки масою по 700 кг,  розміщені на твердому (непроникному) покритті. Розвантаження  агрохімікатів проводилось в період з 09.03. по 12.03.2016 р.

В подальшому, з 14.03.2016 року по 16.03.2016 року, проводилось навантаження агрохімікатів на автотранспорт ТОВ «Дейвест», який перевіз їх на поля ТОВ «Аграрні системні технології» для внесення в грунт.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області за вищевказаною адресою  фактів розсипання агрохімікатів не виявлено, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від агрохімікатів не здійснювались, водні об’єкти та відкриті джерела водопостачання поряд з об’єктом відсутні.

Внаслідок оперативного реагування Державної екологічної інспекції у Житомирській області вже на 18 березня поточного року всі агрохімікати з території ТОВ «Рокмант» вивезені.  Загрозу здоров’ю  мешканцям населеного пункту смт. Попільня  ліквідовано. 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!