Нарешті вдалось розпочати перевірку ТОВ «Понінківська картонна – паперова фабрика»

Останнім часом велике занепокоєння викликає стан річок Хомора та Случ на території Баранівського району. Зокрема, протягом поточного  та минулого років до Державної екологічної інспекції у Житомирській області почали надходити скарги та звернення жителів, щодо забруднення води зі сторони Хмельницької області.

 В березні місяці поточного року Державною екологічною інспекцією у Житомирській області зафіксовано суттєве забруднення річки Хомора. Враховуючи, що найбільш імовірним забруднювачем води може бути ТОВ «Понінківська картонна – паперова фабрика», 1 квітня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області мали розпочати позапланову перевірку зазначеного суб’єкта. Але керівництво підприємства категорично заборонило вхід на територію. 15 квітня на річці стався замор водних живих ресурсів (риба, раки, бобри). По даному факту поліцією порушено кримінальне провадження. В межах кримінального провадження ухвалою Баранівського районного суду від 27 квітня 2016 року було зобов’язано  Державну екологічну інспекцію у Житомирській області здійснити перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  ТОВ «Понінківська картонна – паперова фабрика», але 28 квітня, ні працівників поліції ні екологів, керівництвом товариства в черговий раз на територію  не допущено.

10 травня працівниками Головного управління національної поліції силовим методом було забезпечено доступ державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області на територію фабрики для здійснення позапланової перевірки. Нарешті, Державна екологічна інспекція у Житомирській області здійснивши перевірку зможе визначити ступінь причетності фабрики до забруднення поверхневих вод на території Житомирської області. 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!