Зупинено діяльність еколого – небезпечного об’єкту.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області за результатами проведених заходів в IV кварталі 2015 року в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, що здійснюють обробку каменю на території Коростишівського району, було встановлено факт чисельних порушень вимог природоохоронного законодавства, в тому числі в частині поводження з відходами одним із підприємців. 

Йому було надано відповідний припис щодо їх усунення. Але зазначена особа на припис ніяк не відреагувала, будь – яких дій до припинення порушень та усунення негативних наслідків не здійснила. Враховуючи, те що господарська діяльність підприємця відноситься до видів діяльності, що становить підвищену екологічну небезпеку  Державна екологічна інспекція у Житомирській області звернулась до суду щодо зупинення діяльності підприємця.
 Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 31.05.2016 року задоволено позов Інспекції та тимчасово заборонено (зупинено) господарську діяльність підприємця, а саме виконання робіт – різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю до отримання у встановленому порядку позитивного висновку державної екологічної експертизи та визначення оцінки впливів господарської діяльності на стан навколишнього середовища.
Держекоінспекція у Житомирській області повідомляє, що в другій декаді поточного місяця та протягом ІІІ кварталу поточного року  будуть здійснені заходи щодо суб’єктів господарювання, які знаходяться на території Коростишівського району та займаються обробітком каменю.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!