Малинське водосховище - природній об’єкт з особливим статусом

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області під час здійснення державного нагляду в сфері використання живих водних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства на об’єктах природо-заповідного фонду за останні роки було зафіксовано ряд фактів незаконної рибної ловлі та браконьєрства на Малинському водосховищі.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області під час здійснення державного нагляду в сфері використання живих водних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства на об’єктах природо-заповідного фонду за останні роки було зафіксовано ряд фактів незаконної рибної ловлі та браконьєрства на Малинському водосховищі. Основною причиною порушень було незнання громадянами про те, що водосховище є складовою ландшафтного заказника місцевого значення «Гамарня» та являється об’єктом природо-заповідного фонду. Загальна площа заказника становить 1077га, створений відповідно до рішення Житомирського облвиконкому «Про створення державних заказників» від 03.12.1982 року. Відповідно до рішення Житомирської обласної ради «Про підсумки інвентаризації мережі природно – заповідного фонду та доповнення переліку державних заказників» від 07.03.1991 року площа заказника була збільшена і становить 1131га. 

З метою  інформування населення про обмеження в частині природокористування на зазначеному об’єкті, в квітні місяці працівниками Інспекції по периметру були встановлені інформаційно – попереджувальні щити.

Як наслідок, на «Гарячу лінію» Державної екологічної інспекції у Житомирській області  почали надходити не тільки інформація про правопорушників, а і запити щодо встановлених обмежень.

Тому, Державна екологічна інспекція у Житомирській області інформує, що на території, яка оголошена об’єктом природно – заповідного фонду і є з особливим статусом охорони, забороняються наступні види діяльності:

-                будь – які порушення природного стану водойми: різкі коливання рівня води, спрямування та поглиблення русел, виїмка грунту, зміна структури й конфігурації берегової лінії;

-                будь – яке засмічення, забруднення території заказника та його водних об’єктів, порушення їх гідрохімічного режиму;

-                пересування плавзасобів, обладнаних двигунами, за винятком суден контролюючих органів, що використовуються для виконання ними своїх службових обов’язків;

-                спортивно - любительський вилов риби у спеціально відведених для цього місцях (тільки з берега одним поплавцем або донною вудкою з одним гачком чи спінінгом);

-                організація таборів, місць відпочинку, стоянок автотранспорту, стоянок  

        для човнів, розведення вогнищ у спеціально відведених місцях;

-                в’їзд на територію заказника всіх видів механізованого транспорту.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!