Загибель риби у водоймі в Овруцькому районі

23 червня 2016 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення гр. Овдієнка М.В. щодо загибелі риби в орендованому ним  ставку поблизу с. Словечно Овруцького району

Держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснено обстеження даного водного об’єкта та відібрано проби води у 3-х місцях.

      За результатами лабораторних досліджень в лівій частині водойми встановлено перевищення щодо правої частини водойми :

-         азоту амонійного – в 11 разів;

-         нітритів – в 11 разів;

-         ХСК – в 2,5 рази;

-         БСК – в 7 разів;

-         заліза загального – в 7 разів.

Вода мала специфічний запах ядохімікатів та низький вміст  кисню.

      Виявлено значну кількість загиблих водних біоресурсів (карась, плітка, товстолоб, окунь, рак) .

       Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок загибелі водних біоресурсів, становить 128,961 тис. гривень.

 Матеріали щодо даного правопорушення направлені в правоохоронні органи для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!