Природоохоронна «Гаряча лінія» - діє

З метою оперативного та своєчасного реагування на порушення вимог природоохоронного законодавства, Державною екологічною інспекцією у Житомирській області в 2013 році було започатковано телефон «Гарячої лінії» (0412) 46-49-54). 

Зазначений захід був здійснений для того, щоб заявник міг в будь – який час доби, в робочі, вихідні та святкові дні безпосередньо поспілкуватися з представниками Інспекції та висловити думку щодо діяльності екологів, вказавши на недоліки в роботі. При цьому особа мала змогу повідомити про правопорушення, яке скоїться або вже скоєне, якщо є необхідність – дочекатися на місці приїзду інспекторів.

Керівництвом   Державної екологічної інспекції у Житомирській області було організовано наявні в установі сили та засоби так щоб кожен підрозділ (по контролю за атмосферним повітрям, землею, відходами, природно – заповідного фонду, рослинного та тваринного світу) міг швидко відреагувати на дзвінок та виїхати на місце.

Зазначене дало змогу вчасно виявляти та затримувати осіб, які викидали сміття поза встановлених місць, здійснювали незаконну рибну ловлю, полювання або браконьєрство,   нищили дерева, спалювали суху рослинність та сміття.

З початку існування «Гарячої лінії»,  а саме в 2013 році було отримано 96 звернень, 2014 рік – 132; 2015 рік – 204 і станом на сьогоднішній день, тобто за пів року – вже 116 звернень, що свідчить про зріст довіри громадян до діяльності інспекції в сфері охорони природи.

Кожне звернення перебуває на контролі керівництва інспекції від часу його надходження до часу прийняття відповідного рішення.

Пріоритетними вимогами під час розгляду є уважне та чуйне ставлення до заявника, вчасне реагування, повне та всебічне дослідження факту правопорушення, обов’язкове притягнення правопорушників до відповідальності (штраф, стягнення завданих збитків), усунення негативних наслідків і все це з  чітким дотриманням природоохоронного законодавства.   

Державна екологічна інспекція у Житомирській області вдячна небайдужим до охорони довкілля за їх свідомість та громадську позицію.

Інспекція і в подальшому буде оперативно реагувати на інформацію, яка надходить на телефон « Гарячої лінії».

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!