Браконьєри продовжують свою чорну справу

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області постійно проводяться рейди по недопущенню браконьєрства на водних об’єктах Житомирщини (річках, водосховищах,  озерах, ставках). Заходи  проводяться спільно з правоохоронними органами,  громадськими організаціями та громадськими інспекторами.

Так,  в ніч з 31серпня  на 1 вересня було проведено рейд на річці Тетерів в районі гідропарку та села Тетерівка.  Цього разу до складу рейдової  групи  увійшли державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області та керівники громадської організації «Федерація риболовного спорту Житомирської області». Під час вищезазначеного заходу  було вилучено 10 професійних риболовних сіток загальною довжиною близько 1000 метрів, в сітках знаходилась риба: судак, окунь, карась,  краснопірка,  яка  в зв’язку з високим температурним режимом води  загинула.

Працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області  розраховано збитки завдані навколишньому природному середовищу які становлять  8,704  тис. грн.

     Для з’ясування всіх обставин  на місце події було викликано слідчо - оперативну групу Житомирського відділу поліції.

В разі встановлення винних осіб  за грубе порушення правил полювання,  матеріали по даній справі будуть направлені до суду для примусового стягнення завданих збитків.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!