Екологами ініційовано проведення заходів по збереженню рибних ресурсів на Малинському водосховищі.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області  з метою недопущення загострення рибогосподарської ситуації і загибелі риби щороку проводять спостереження за зимівлею водних живих ресурсів, а саме за вмістом розчиненого кисню в поверхневих водних об’єктах.

З цією метою спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю систематично проводяться вимірювання  на вміст кисню в водних об’єктах. В разі встановлення зменшення концентрації кисню до критичних показників здійснюються заходи щодо недопущення загибелі водних живих ресурсів.
17 лютого поточного року на  території водного дзеркала заказника місцевого  значення «Гамарня», об’єкта природно – заповідного фонду вирішено  старим перевіреним способом, а саме  — бурінням лунок, вирубуванням ополонок  збагатити воду киснем.
До даного  заходу приєднались студенти Малинського лісотехнічного коледжу та   громадськість.

https://youtu.be/SEeaDlk53VQ

 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!