З 1 квітня по 15 червня посилюються заходи по охороні диких тварин.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області інформує, що відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь – якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.
Державною екологічною інспекцією у Житомирській області розроблено та затверджено план спільних заходів з Головним управлінням національної поліції в Житомирській області, Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, комунальним агролісогосподарським підприємством «Житомироблагроліс» щодо створення оперативних рейдових бригад на період масового розмноження диких тварин.
Враховуючи вищезазначене в період тиші будуть здійснюватись заходи по попередженню факторів підвищеного шуму, а в результаті їх виявлення винні особи притягуватимуться до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!