УВАГА! З 1 квітня – «НЕРЕСТ»

Із 1 квітня традиційно  розпочинається широкомасштабна оперативно-профілактична операція «Нерест»,  а саме встановлено весняно – літню заборону на вилов водних живих біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах у такі строки:
на річках  та їх притоках з 1 квітня по 20 травня;
на водосховищах та ставках з 1 квітня по 10 червня;
у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів з 1 квітня по 30 червня.
Зокрема, діє заборона на всякий лов раків в період з 1 квітня
по 20 червня та з 15 липня по 5 вересня під час виношування ікри, личинок, першої та другої линьок.



Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснюватимуться заходи державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів у водоймах на території Житомирської області.
Не буде зайвим нагадати, що в нерестовий період дозволено любительський вилов риби з берега за межами місць її нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом. Також в період нересту заборонено пересування будь – яких плавзасобів, за винятком суден контролюючих та інших державних органів, що використовуються для виконання ними своїх службових обов’язків.

Згідно Кодексу України про адміністративне правопорушення правил рибальства – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн., на посадових осіб попередження штрафу від 170 до 510 грн.
Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. з конфіскацією


знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб
від 510 до 850 грн.
Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховуватиметься розмір завданої шкоди.

З метою підвищення рибопродуктивності водойм на Житомирщині, Державна екологічна інспекція у Житомирській області звертається до небайдужих громадян, в разі виявлення фактів незаконного вилову водних живих ресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову повідомляти на телефон «Гарячої лінії» за номером (0412) 46-49-54

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!