Судом прийнято рішення про стягнення з лісогосподарського підприємства майже 1,5 млн. грн.

В 2016 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області згідно ухвали суду було проведено позапланову перевірку дотримання вимог лісового законодавства на території Ушомирського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК», за результатами якої встановлені факти незаконних порубок дерев на загальну суму 1 млн. 489 тис. грн.   


Матеріали було направлено на прокуратури Коростенського району для реагування, зокрема подання позову до суду та вжиття заходів представницького характеру на захист інтересів держави з метою стягнення вищезазначеної суми.  
За позовом Коростенської місцевої прокуратури про відшкодування державі шкоди, завданої незаконною порубкою дерев, за рішенням господарського суду області прийнято рішення, щодо стягнення з  
ДП «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради майже 1,5 млн. грн. шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу.
Державною екологічною інспекцією постійно здійснюються заходи з метою попередження та встановлення фактів незаконних порубок дерев на Житомирщині, а також нагадуємо порушникам вимог природоохоронного законодавства про невідворотність покарання незалежно від часу його скоєння. 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!