В заповіднику «Бовсунівський» виявлено факт браконьєрства.


Державною екологічною інспекцією у Житомирській області в даний час проводяться заходи щодо посилення заходів державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення біоресурсів під час заборони на лов в весняно – літній нерестевий період 2017 року.


Так, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області, під час проведення заходів контролю в ніч на 27 травня на території загально- зоологічного заказника місцевого значення «Бовсунівський», що розташований на території ДП ЛДЛАП «Лугинський держлісгосп АПК» виявлено автомобіль марки Mercedes Sprinter, державний номер АМ 3618 АІ із забороненими знаряддями лову (сітками). Крім того, громадяни, що знаходились в автомобілі (в кількості трьох чоловік) перешкоджали роботі державних інспекторів, а саме не давали змоги вилучити риболовецькі сітки із водойми в яких знаходилась риба. На адресу інспекторів почали надходити погрози щодо завдання їм тілесних ушкоджень, спричиняли штовханину з метою провокації бійки. Вищезазначені громадяни самостійно почали знімати свої незаконно встановленні знаряддя лову. В зв’язку, із ситуацією що склалась, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснили виклик оперативної групи зателефонувавши за номером 102.
На місце події прибули працівники національної поліції Лугинського відділення поліції. Правопорушників та автомобіль доставлено до райвідділу для подальшого з’ясування всіх обставин справи.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!