Виявлена незаконна порубка вікових дубів на території Олевського району, шкода становить 475,253 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з працівниками СБУ в Житомирській області в ході проведення відповідних заходів встановлені факти незаконної порубки дерев на землях, що перебувають у власності постійних лісокористувачів Олевського району.

Зокрема, на території ДП «Олевське ЛГ» виявлено факт незаконної порубки 16 дерев породи дуб у ботанічному заказнику місцевого значення «Ігорів Брід», розмір  шкоди заподіяної об’єкту природо – заповідного фонду становить  - 201,984 тис. грн. Крім того, в лісових масивах ДП «Олевське ЛГ» виявлено факт незаконних порубок 28 дерев, розмір шкоди – 196,224 тис. грн.
Під час рейдової перевірки на землях ДП «Олевський лісгосп АПК» та ДП «Білокоровицьке ЛГ» було затримано лісокрадів на місці злочину, а саме під час порубки дерев породи дуб. Порушників затримали та доставили до районного відділу міліції. За даним фактом за незаконну порубку 12 дерев на території ДП «Олевський лісгосп АПК» розраховано шкоду в сумі 60,387 тис. грн., а також на території ДП «Білокоровицьке ЛГ» за незаконноу порубку 2 дерев розраховано шкоду в суму – 16,658 тис. грн.
 Матеріали по даним фактам направлено до правоохоронних органів для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!