В черговий раз на Новоборівському водосховищі вилучені заборонені знаряддя лову.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області проводяться заходи щодо недопущення фактів браконьєрства та незаконної рибної ловлі на водоймах області. Так в ніч з 16 на 17 травня поточного року на території  Вол. – Волинського району на Новоборівському водосховищі державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області виявлено та вилучено з р. Ірша 8 заборонених знарядь лову (сітки), з яких 2 були бірковані.

 Враховуючи, що на зазначеній водоймі протягом останніх років держінспекторами та громадськістю неодноразово вилучалися засоби рибного лову, а Управлінням Житомиррибохорони в серпні 2013 року погоджено Режим рибогосподарської експлуатації водосховища Іршанське, розташованого в межах Ново – Борівської сільської ради с. Н. Борова Володарсько – Волинського району Житомирської області, на річці Ірша Іршанського ГЗК тільки одному суб’єкту господарювання, то велика імовірність, що заборонені засоби лову вилучені держінспекторами належать саме йому.

В порушення даного Режиму для вилову рослиноїдних риб в заборонений період  були використані сітки з розміром вічка 22-100мм при температурі води  більше +100С.

Також даним підприємцем єдиний і останній раз зариблення відбувалось навесні 2014 року і значно в меншій кількості ніж прописано в Режимі.  

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області встановлюється причетність зазначеного підприємця до виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства для притягнення до відповідальності.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!