За викиди в атмосферне повітря ПАТ «Малинська паперова фабрика «ВАЙДМАНН» має сплатити 124,653 тис. грн.

В травні місяці минулого року Державною екологічною інспекцією у Житомирській області було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  ПАТ «Малинська паперова фабрика – ВАЙДМАНН», де встановлено факт викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів, без дозволу територіального органу спеціально уповноваженого центрального органу  виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів.

Такими діями ПАТ «Малинська паперова фабрика – ВАЙДМАНН» порушило вимоги ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», відповідальність  за які передбачена ст. 33 Закону України  «Про охорону атмосферного повітря».  
Розмір збитків від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел  склав – 124,653 тис. грн.
Враховуючи відмову підприємства в добровільній сплаті збитків нанесених навколишньому природному середовищу Інспекцією заявлено позов до суду щодо примусового стягнення збитків.
18 червня 2014 року рішенням  Рівненського апеляційного господарського суду задоволено позов щодо стягнення з відповідача ПАТ «Малинська паперова фабрика – ВАЙДМАНН на користь держави збитків в сумі 124,653 тис. грн.
Державна екологічна інспекція у Житомирській області розраховує, що зазначені кошти, відповідно до чинного законодавства України, будуть перераховані на відповідний рахунок Малинської міської ради  та в подальшому використані на природоохоронні заходи.

 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!