На Житомирщині виявлено виток нафтопродуктів

07 грудня 2015 року працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирської області виявлено факт витоку нафтопродуктів на території Городоцької селищної ради Радомишльського району.
В ході обстежень земельної ділянки, яка знаходиться на території Городоцької селищної ради, Кремецької сільської ради було виявлено на відстані 350 метрів від житлової забудови смт. Городок виток суміші води та нафтопродуктів (мазуту) з гідротехнічної споруди (оглядовий колодязь), яка використовується тепловою станцією Макарівської КЕВ району. Зазначені речовини з місця їх витоку розповсюджувались по штучно створеному поглибленню (у вигляді русла каналу) та поширились на відстань 539,5 м , середньою шириною 1,38 м та середньою товщею шару 0,15 м, в результаті чого відбулося ймовірне забруднення, засмічення земельної ділянки загальною площею 744,51 м2.
Працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирської області були відібрані проби ґрунту та води. Про зазначену подію було повідомлено управління ДСНС, органи місцевого самоврядування, Радомишльську державну адміністрацію, прокуратуру та правоохоронні органи.
В даний час встановлюється причина та джерело витоку, здійснюються заходи щодо припинення порушень вимог природоохоронного законодавства, розрахунку збитків завданих державі, притягнення винних осіб до відповідальності та усунення негативних наслідків.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!