Давайте разом захищати підсніжники.

В переддень весняного свята, та на саме свято 8 Березня на території всієї країни захисники природи проводили акції щодо збереження підсніжників. Ця рослина навесні користується попитом, адже часто її збирають для продажу.

В зв’язку з цим вже в багатьох місцевостях, де колись підсніжників було багато, вони зникають або вже зникли.  Щоб не допускати такого і в нашій місцевості  інспектори Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з представниками громадськості також не залишились осторонь та проводили роз’яснювальну роботу на ринках Житомирщини та в місцях імовірного збору квітів.

Незважаючи на проведені роз’яснення та публікації в засобах масової інформації, окремі жителі Житомирщини все ж таки вирішили поповнити свій бюджет за рахунок незаконного бізнесу на Червонокнижних рослинах.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області протягом вихідних днів до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 30 осіб.

Збір квітів підсніжників, викопування цибулин заборонено. Економічно виправданим є вирощування і розмноження підсніжників на спеціальних плантаціях, якщо врахувати також, що це дуже цінна лікарська сировина.

На цьому робота екологів не закінчена, рейди по виявленню порушників продовжуватимуться і надалі. 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!