На Житомирщині не припиняють незаконно вивозити дуби.

На території Житомирської області останнім часом активізувались правопорушники, які «наскоками» заїжджають в лісові масиви, парки, лісосмуги, де вирізавши декілька дерев в основному дуба, і забравши їх найгрубші  та найбільш цінні частини, вивозять в невідомому напрямку.

 Враховуючи, що ціна 1м3 дуба становить приблизно 5 тис. грн., за декілька годин збуваючи таким же недобросовісним підприємцям лісопродукцію, отримують суттєвий прибуток.

Але, в черговий раз працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з лісовою охороною ДП «Житомирське ЛГ» та  правоохоронними органами затримано автомобіль марки ЗІЛ – 131, який здійснював перевезення  лісопродукції породи дуб без дозвільних документів. Під час проведення слідчих дій було встановлено, що данні дерева в кількості
4 шт. діаметрами 80 см. і більше, були незаконно зрубані на території
Богунського лісництва вищезазначеного лісогосподарського підприємства. Крім того,  під час проведення незаконних лісогосподарських  робіт пошкоджено 7 дерев до ступеня припинення росту.  

Даний автомобіль доставлено до Житомирського відділення поліції для з’ясування всіх обставин справи.

Спеціалістами екологічної інспекції розраховано розмір шкоди заподіяної лісу внаслідок незаконної порубки дерев породи дуб, який становить  - 78,428 тис. грн., а за пошкодження дерев - 19,805 тис. грн.

Заходи державного контролю не припинятимуться і надалі.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!