В селі Кам’янка Житомирського району виявлено незаконний видобуток грунтосуміші

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області в ході здійснення заходів державного нагляду (контролю) у частині використання та охорони земель водного та іншого природоохоронного призначення виявлено, що на території Кам’янської сільської ради Житомирського району виявлено незаконне видобування грунтосуміші.
Так, 18.09.2015 року працівниками Держекоінспекції у Житомирській області виявлено, що у межах с. Кам’янка Житомирського району невідомими особами із застосуванням важкої землерийної техніки, а саме: екскаватора ЮМЗ 26А, гусеничного бульдозера на базі ДТ 75 та вантажного автомобіля КАМАЗ, проводилося зняття поверхневого родючого шару ґрунту, днопоглиблюючі роботи та переміщення добутої грунтосуміші у невідомому напрямку.
З боку осіб, які були присутні на місці проведення зазначених вище робіт, а також органів місцевого самоврядування обґрунтованих дозвільних та правовстановлюючих документів не представлено.
Враховуючи, що до повноважень Інспекції не належать проведення слідчо-оперативних дій, а в діях присутніх осіб вбачалися ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, зокрема, ст. 2391 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель) та ст. 254 (безгосподарське використання земель), держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського РВ з метою з’ясування всіх додаткових обставин за даним фактом.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!