Громадськість схвильована загибеллю диких тварин.

Представники громадської ради при Житомирській ОДА 18 вересня поточного року звернулись на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області з повідомленням про загибель диких тварин (оленів), поблизу маєтку «Замок Терещенка», що розташований  в с. Тригір’я. Дані мисливські угіддя надані в користування СФГ «Земля Полісся». Спеціалісти Інспекції спільно з громадськістю намагались перевірити даний факт, проте керівництво вищезазначеного мисливського господарства комісію на орендовані угіддя не допустило, документів про загибель тварин, про їх утилізацію та висновок ветеринарної служби  не надало.

Зі слів єгерської служби СФГ «Земля Полісся» загибель тварин відбулась внаслідок споживання неочищенних стічних вод, захоронення оленів в кількості 10 шт. здійснено працівниками вищезазначеного мисливського господарства шляхом спалення.

Працівниками відділу інструментально лабораторного  контролю відібрані проби води з метою встановлення імовірного забруднення поверхневих водойм кар’єрною водою. За результатами лабораторних досліджень Інспекція матиме можливість зробити  подальші висновки щодо імовірних причин загибелі диких тварин. 

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!