На Житомирщині має місце факт браконьєрства.


Відповідно до Плану спільних заходів щодо здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Житомирської області на 2016 рік на період масового розмноження диких тварин створено оперативні рейдові групи в складі працівників Державної екологічної інспекції у Житомирській області, Головного управління національної поліції в Житомирській області та громадськості.  

В ніч з 12 на 13 червня поточного року рейдовою групою поблизу с. Іванівна Житомирського району виявлено автомобіль марки Renault Cangoo. Екіпажом патрульного автомобіля № 201 - ІІ роти управління патрульної поліції в
м. Житомир із застосуванням спецзасобів було затримано вищезазначений автомобіль.
Під час огляду даного автомобіля в салоні було  виявлено тушу вбитої двохрічної самки дикого кабана,  патрони до нарізної зброї та приціл нічного бачення. За вторинними ознаками було видно, що самка дикого кабана вигодовувала восьмеро поросят.
В результаті таких браконьєрських дій мисливським угіддям було нанесено значної шкоди, адже восьмеро маленьких поросят не здатні до самостійного існування в дикій природі. Без захисту свиноматки вони стають легкою здобиччю лисиці червоної, безпритульних собак та хижих птахів.
За незаконне добування дикого кабана передбачено нарахування збитків  в сумі 10 тис. грн., а також штраф в розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Державна екологічна інспекція у Житомирській області нагадує, що в даний період будь яке полювання заборонено.

 

4

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!