Виправна колонія не хоче забруднювати річку

18 серпня поточного року керівництво Державної екологічної інспекції у Житомирській області та Управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області відвідано Райківську виправну колонію № 73.

Основною причиною візиту є екологічна проблема, яка може виникнути внаслідок скиду неочищених стоків у поверхневі води, адже поблизу колонії знаходяться очисні споруди призначені для очистки господарсько - побутових вод, як установи, так і населення с. Райки.
Очисні споруди, введені в експлуатацію в 1973 році і мають потужність – 400м3 на добу. Внаслідок тривалої експлуатації система обладнання і будівельні конструкції вичерпали свій ресурс та перебувають в технічно – несправному стані. Морально застаріла технологія і біофільтри не забезпечують дотримання встановлених нормативів ГДС забруднюючих речовин в р. Гнилоп’ять. Фактично в р. Гнилоп’ять, яка протікає по території Житомирської та Вінницької областей та є правою притокою р.Тетерів басейну річки Дніпро, здійснюється скид взагалі неочищених каналізаційних стоків.
Зазначене питання протягом останніх років піднімалось на рівні як місцевої влади, так і на рівні держави. Але будь – яких заходів щодо приведення до належного стану очисних споруд ніхто не здійснював. Тільки новопризначений керівник пенітенціарної служби Віктор Докімчук перейнявся проблемою та спільно з заступником начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Сергієм Зибаловим намітили першочергові заходи, які необхідно здійснити негайно, щоб не допустити забруднення природи. Докімчуком В.В. було доручено керівництву установи власними силами та засобами провести очистку аеротенків та біоставків.
В подальшому заплановано підготовку документів до центральних органів виконавчої влади України стосовно виділення необхідних коштів для ремонту очисних споруд.
Державні інспектори сподіваються, що нарешті стара проблема буде зрушена з місця і забруднення річки припиниться.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!