Экологи нагадують, за спалення сухої рослинності, сміття – штраф.

Спалення листя та сміття стало невід’ємною ознакою весняного  періоду. Населення масово проводить прибирання своїх прибудинкових територій шляхом спалення сміття. Щодня на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надходять дзвінки від жителів як м. Житомира та і області, які потерпають від диму та вогнищ.

Також почастішали випадки  випалювання сухої рослинності на полях. Цікаво, чи замислюються ті, хто робить такі підпали, про те, що їхні необдумані дії несуть неабияку загрозу.  
Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області постійно проводяться роз’яснювальні роботи серед населення Житомирщини про шкоду та штрафи за самовільне випалювання сухої рослинності та відходів. Тому не буде зайвим нагадати, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на громадян – від 170 грн. до 340 грн., на посадових осіб від 850 грн. до 1190 грн.  Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 680 грн., на посадових осіб від 1190 грн. до 1700 грн.
За спалювання відходів на території підприємств, установ, організацій законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на посадових осіб на суму від 850 грн. до 1700 грн.
Але, навіть незважаючи на такі штрафи, кожної весни в містах, районах, селищах продовжують спалювати суху рослинність, листя, сміття.  Дехто ігнорує або знає про заборону, а інші знають, але вважають що заплатити штраф дешевше ніж вивести сміття самому.    
Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області проводяться і будуть проводитися протягом вихідних днів спільні рейди по виявленню правопорушників.
Інспекція, в черговий раз закликає жителів міст та населених пунктів не палити суху рослинність, листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!