Шановні Житомиряни – не нехтуйте природою!


З настанням спекотної погоди на території області почастішали випадки пожеж, які призводять до погіршення екологічної ситуації.

Щоб відпочити від міської спеки, населення вирушає на природу: в ліси та лісосмуги, розводять багаття, кидають недопалки, що і є причиною пожеж які вщент знищує все живе, що вирощувалось та зберігалось роками. До того ж виникненню пожеж сприяє рвучкий вітер.  Навіть при спалюванні  трави на присадибних ділянках, територіях та угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні зони, і житлові будинки.
З метою попередження виникнення пожеж працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області  здійснюються роз’яснювальні роботи серед населення області, спільно з рятувальниками та лісовою охороною локалізуються та гасяться  лісові пожежі.

Пам’ятайте! За порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність:

- статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ми всі разом будемо уважнішими й обережнішими, виконуватимемо правила пожежної безпеки – захистимо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат, збережемо ліси Полісся для наступних поколінь.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!