За забруднення земельної ділянки нараховано збитки в сумі 53 тис. 606 грн.

Як вже повідомлялось раніше, Державною екологічною інспекцією у Житомирській області в березня місяці  виявлено скидання неочищених стічних вод з очисних споруд біологічної очистки дільниці № 2 ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» (м. Андрушівка) випуском № 3 в магістральний канал осушувальних систем с. Зарубинці – с. Стара Котельня Андрушівського району та в подальшому до р. Гуйва (басейн р. Дніпро).

За результатами лабораторних досліджень, в пробах води виявлено великий вміст азоту амонійного, заліза (загального), фосфатів, збільшення хімічного споживанню кисню та біологічного споживання кисню, наявний сухий залишок та значна кількість завислі речовини, вода має різкий фекальний запах та темно – сірий колір, що свідчить про відсутність очистки каналізаційних стічних вод.
Проведено аналіз грунтів, де виявлено перевищення вмісту амонію (обмінного) та хлоридів в порівнянні з фоновим показником, а також сірки (обмінної) в порівнянні з гранично – допустимою концентрацією, у зв’язку з чим встановлено забруднення земельної ділянки площею 12658 м2.
Відповідно до «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства» загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок забруднення земельної ділянки становить 53 тис. 606 грн. Підприємству направлено претензію щодо відшкодування шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення земель. На даний момент проводиться розрахунок розміру шкоди заподіяної державі внаслідок забруднення поверхневих водних об’єктів.  Також направлено матеріали до прокуратури Андрушівського району для вжиття заходів прокурорського реагування.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!