ТОВ «Брусилівський маслозавод» нараховано збитки в розмірі 1 млн. 168 тис. 323 грн.

До Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення від Брусилівської селищної ради,  щодо забруднення поверневих вод та земельної ділянки ТОВ «Брусилівський маслозавод».
З виїздом на місце державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області встановлено, що внаслідок руйнування дамби полів фільтрації – водоочисної споруди ТОВ «Брусилівський маслозавод»  в смт. Брусилів відбулося скидання неочищених стічних вод в ліву притоку р. Здвиж та на суміжну земельну ділянку.

З метою встановлення ймовірного забруднення земель, спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Житомирській області в присутності директора вищезазначеного товариства проведено відбір проб грунту.
Протоколом вимірювань показників складу та властивостей грунтів виявлено перевищення вмісту амонію (обмінного), у перерахунку на азот амонійний та хлоридів у порівнянні з фоновими показниками, у зв’язку з чим встановлено забруднення земельної ділянки площею 900 м2, а саме накопичення в грунтах і ґрунтових водах внаслідок антропогенного впливу важких металів та інших речовин, вміст яких перевищує природний фон, що призводить до їх кількісних або якісних змін.
За порушення вимог природоохоронного законодавства директора ТОВ «Брусилівський маслозавод» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 1275 грн.
Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Житомирській області проведено  розрахунок шкоди заподіяної внаслідок забруднення земельної ділянки в сумі 1 168 323 грн. (один мільйон сто шістдесят вісім тисяч триста двадцять три гривні).
Також, на даний момент проводиться розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок забруднення поверхневих вод – лівої притоки р. Здвиж.
Інспекцією направлено матеріали реагування до прокуратури Житомирської області для вжиття заходів прокурорського реагування щодо визначення в діях посадових осіб ТОВ «Брусилівський маслозавод» ознак злочину, передбачено ст. 239 Кримінального кодексу України.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!