Боротьба з незаконним видобутком корисних копалин - продовжується.

Posted in Новини

 Внаслідок незаконного видобутку бурштину знищуються сотні гектарів лісових масивів і земельних угідь. Копачі також ігнорують майнові права громадян, незаконно добуваючи бурштин на земельних частках (паях) без відома їх власників. Через самовільне користування надрами на великих площах змінюється гідрологічний режим, пошкоджується ґрунтовий і рослинний покрови, псується родючий шар землі, що істотно обмежує можливість подальшої експлуатації ґрунту і в результаті завдаються значні збитки. На виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками міжвідомчої наради з питання протидії незаконному видобуванню бурштину у північних районах Житомирської області від 10.07.2015 року, Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з працівниками Державної служби геології та надр України, Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, Житомирського обласного управління водних ресурсів, Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області, ДП «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», Житомирського обласного центру з гідрометеорології та Олевської районної державної адміністрації 24.07.2015 року розпочато проведення обстеження окремих територій Олевського району з метою вивчення радіологічної обстановки, показників, які характеризують стан атмосфери, водного середовища та надр. Крім того, за результатами проведених обстежень, всіх необхідних інструментально-лабораторних досліджень, отриманих результатів та обґрунтованих висновків, буде можливість визначити доцільність проведення відновлення та рекультивації порушених земельних ділянок у північних районах області, а також щодо визначення місць, які не потребують відновлення та рекультивації, так як на них може проводитися подальший легалізований видобуток корисної копалини – бурштину . На сьоднішній день державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області за порушення природоохоронного законодавства під час незаконного видобутку корисних копалин, а саме бурштину – сирцю до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 39 осіб.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!