І знову на Житомирщині виявлено старателів які незаконно видобувають бурштин.

Працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з співробітниками Управління служби безпеки України в Житомирській області, Національною поліцією та прокуратурою  під час нічного рейду поблизу села Гулянка Коростенського району виявлено  та затримано групу старателів, які незаконно видобували бурштин.


П’ять осіб  з сусіднього Ємільчинського району встановили в полі поблизу лісового масиву освітлювальні прилади і промивали породу.
У затриманих було вилучено: напіввантажівку, дизельну мотопомпу, п’ять пожежних гідрантів довжиною 150 метрів, електрогенератор, освітлювальні прилади (акумулятори та лампи), робочі інструменти для видобутку бурштину-сирцю тощо. 
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. 
Тривають процесуальні та слідчі дії.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!