Державними інспекторами під льодом виявлені браконьєрські сітки.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області продовжуються заходи щодо протидії браконьєрству та незаконній рибній ловлі.

Так, 17 грудня поточного року державними інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області було здійснено виїзд на водойму в с. Слободище Бердичівського району, так як від жителів зазначено села поступило повідомлення про вилов риби шляхом встановлення риболовецьких сіток під льодом.
Раніше зазначена водойма перебувала в користуванні приватного підприємця – орендаря, який в межах своїх повноважень, відповідно до договору оренди повинен забезпечувати на  своїй водоймі дотримання вимог природоохоронного законодавства. Але договір оренди на початку року скінчився,  тому боротьба з браконьєрством покладена на плечі екологів та працівників управління рибоохорони. Також активну участь в цьому приймають небайдужі до збереження довкілля слободищани. Так, до приїзду державних інспекторів на водоймі зібралось більше десятка жителів села, які показали місця встановлення браконьєрських сіток, допомагали їх витягувати та відпускати в водойму рибу. Всього було виявлено та вилучено 3 сітки, та збережено життя 15 коропам, 5 карасям, 3 товстолобам, 6 окуням. Зокрема не вся риба була врятована, так як було виявлено сітку, яка вже від тривалого перебування вмерзла в лід, що унеможливлювало без розрубування пятнадцятисантиметрового льоду її дістати.  В сітці знаходилось до 10 великих рибин. Державна екологічна інспекція у Житомирській області проводить заходи для встановлення та притягнення до відповідальності правопорушників.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!