Увага, мешканцям Житомирщини!

Несанкціоноване розміщення відходів – вже є звичним явищем, яке можна спостерігати як в місті, так і за його межами. На території області (особливо в Коростишівському, Володарсько – Волинському, Черняхівському, Малинському районах) гостро стоїть проблема щодо видалення відходів від обробітку каменю (шлам) в несанкціонованих для цього місцях.

Так 09 липня 2015 року інспекторами Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з представником громадської організації «Час змін» та представниками органів місцевого самоврядування було проведено обстеження території Кам”янебрідської сільської ради Коростишівського району де було виявлено незаконне розміщення відходів обробки каменю – пульпи на землях сільськогосподарського призначення.
Ще однією гострою проблемою в області є незаконне виготовлення (випалювання) деревного вугілля. Допускаються грубі порушення природоохоронного законодавства, а саме – викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснюються без відповідного дозволу. Дані підприємства розташовані в місцях, що знаходяться поряд з населеними пунктами і завдають шкоди як навколишньому природному середовищу так і мешканцям прилеглих сіл та міст.
Державна екологічна інспекція у Житомирській області занепокоєна безвідповідальністю підприємств, їх злочинним відношенням до природи та майбутніх поколінь. Тому просимо всіх небайдужих громадян вразі виявлення подібних ситуацій звертатись із письмовими зверненнями на адресу Державної екологічної інспекції у Житомирській області (м. Житомир, вул. Черняхівського, 12 а) з метою проведення позапланових заходів. ( необхідно  вказати повну назву та адресу суб’єкту господарювання, який здійснює забруднення навколишнього природного середовища).

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!