Жадоба до наживи перемагає здоровий глузд.

Не дивлячись на заходи, які проводяться Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з правоохоронними органами по виявленню незаконних копачів корисних копалин,  все одно продовжується незаконне видобування та реалізація грунтово – піщаної суміші. Жадоба до наживи перемагає здоровий глузд, ніхто не переймається, тим що завдається суттєва шкода навколишньому природному середовищу, а також зазначені дії можуть кваліфікуватися як значні і передбачати кримінальну відповідальність.  

Найактивніше здійснюється видобуток корисної копалини – піску на території Житомирського та Коростишівського районів. Зазвичай видобуток піску здійснюється за межами населених пунктів на землях сільськогосподарського призначення під виглядом будівництва штучних водойм.  З цією метою розробляються необґрунтовані робочі проекти, в яких не враховано негативний вплив на навколишнє природне середовище, відсутні дозволи та погодження органів влади та місцевого самоврядування. Крім того, повністю ігнорується думка громадськості, зокрема місцевого населення  щодо доцільності будівництва водойм саме в цих місцях.  
Так в черговий раз, 01 липня поточного року  екологами спільно з працівниками СБУ в Житомирській області в с. Корчак виявлено, факт видобування піску екскаватором який вантажив грунто - піщану суміш на   автомобіль. На місце було викликано слідчо – оперативну групу Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області для з’ясування всіх обставин по суті.  
Аналогічна ситуація склалась в с. Левків  Житомирського району, де 26 червня виявлено два  вантажні автомобілі  марки «ЗИЛ» та «Камаз», які вивозили пісок.
 01 липня спільно з працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Житомирській області на під’їзній дорозі на с. Левків по трасі Київ – Чоп  зупинено вантажний автомобіль самоскид «ЗИЛ» з грунтово – піщаною сумішшю. Документи, що підтверджують законне походження піску були відсутні. В двох випадках на місце було викликано слідчо – оперативну групу Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області  для з’ясування всіх обставин по суті.
Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області, Управлінням міністерства внутрішніх справ в Житомирській області на виконання Постанови міжвідомчої наради керівників правоохоронних і контролюючих органів від 27.05.2015 року розроблено план спільних заходів щодо запобігання та виявленню випадків незаконного видобутку корисної копалини місцевого значення – піску на території Житомирської області.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!