Екологами в черговий раз зафіксовано аварійний скид неочищених стічних вод.

11.06.2015року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшов дзвінок від жителя м. Житомира, який повідомив, що в р. Кам’янка, іде виток синьо – зелених нечистот.

З виїздом на місце 11 та 12 червня поточного року було зафіксовано аварійний скид неочищених стічних стоків КП «Житомирводоканал» внаслідок чого відбулося забруднення річки Кам’янка. За ініціативи Державної екологічної інспекції по даному факту було залучено представників Житомирської міської ради; КП «По експлуатації штучних споруд»;  КП «Житомирводоканал».  Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Житомирській області були відібрані проби аварійних скидів  та р. Кам’янка вище, нижче потрапляння їх у водний об’єкт.   
Вищезазначене комунальне підприємство  систематично не повідомляє Інспекцію про аварійні ситуації внаслідок яких відбуваються забруднення водних об’єктів.
На даний час тривають роботи щодо ліквідації аварійної ситуації силами КП «Житомирводоканал» з метою недопущення подальшого забруднення водного об’єкту.
За результатами лабораторних досліджень відповідальних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а також нараховані збитки за забруднення водних об’єктів.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!