Жителі м. Баранівки скаржаться на підприємства які забруднюють атмосферне повітря.

До Державної екологічної інспекції у Житомирській області  надійшло чергове колективне звернення від жителів м. Баранівка стосовно незаконної діяльності  ряду підприємств з виготовлення деревного вугілля та цеху по виготовленню паливних гранул (пелет).

Так, за участі громадськості та представників засобів масової інформації,  виїздом на місце було встановлено, що під час здійснення вказаної вище господарської діяльності допускаються грубі порушення природоохоронного законодавства, а саме -  викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснюються без відповідного дозволу.
У зв’язку з тим, що посадові особи підприємств відмовилися від надання будь – яких пояснень та не представили дозвільних документів, є достатньо підстав вважати, що використання природних ресурсів здійснюється у незаконний спосіб, за відсутності спеціальних дозволів, чим порушуються вимоги чинного законодавства України.
Враховуючи викладене, Держекоінспекція у Житомирській області звернулась до правоохоронних органів щодо визначення в діях посадових осіб підприємств ознак злочину, передбаченого ст. 241 Кримінального кодексу України (Забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля, - караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.)

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!