Вирощування хмелю починається з демонтажу стовпів.

На гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення жителя с. Вереси Житомирського району про можливе порушення вимог природоохоронного законодавства на території хмільника за межами с. Вереси Житомирського району.

12.06.2015 державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища  Житомирської області з  виїздом на місце події виявлено, що здійснюється механічне пошкодження демонтованих бетонних стовпів з метою отримання металевих елементів (арматури).
18.06.2015 року встановлено, що демонтаж бетонних стовпів з хмільників та їх механічне пошкодження з метою отримання металевих елементів (арматури) невстановленими особами продовжується.
Внаслідок руйнації бетонних стовпів утворюються відходи у вигляді залишків (уламків) бетону, які розміщуються на відкритій земельній ділянці – що призвело до її засмічення.
Засмічення земельних ресурсів залишками (уламками) бетонних стовпів веде до їх виведення зі складу сільськогосподарських угідь, оскільки унеможливлює їх подальший обробіток, а отже й використання у сільськогосподарському виробництві.
З метою встановлення осіб, діями яких засмічено земельну ділянку загальною площею 2190 м2, в цей же день Державною екологічною інспекцією у Житомирській області викликано слідчу оперативну групу Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області, якою складено протокол огляду місця події, встановлено винних осіб, відібрано у них пояснення.
Вчиненими діями порушено законодавство України про охорону земель та про відходи наслідком яких є адміністративна, а у визначених випадках і кримінальна відповідальність.
 Також слід зазначити, що державними інспектора з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області обрахована шкода заподіяна навколишньому природному середовищу яка становить
967 тис. 741 грн. (дев’ятсот шістдесят сім тисяч сімсот сорок одна гривня).
Для визначення в діях винних осіб ознак злочину, матеріали передані до Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!