Природу продовжують нищити.

Все частіше на телефон «Гарячої лінії» надходять дзвінки від стурбованих мешканців Житомирщини, які стають свідками  незаконного вирубування дерев та лісів. Так, і 18 червня поточного року надійшов дзвінок від мешканців
смт. Іршанськ про масову вирубку дерев.

Державні інспектори зреагували оперативно. З виїздом на місце на землях, що плануються під забудову виявлено порубку дерев породи сосна, береза, вільха, осика  в кількості 1351 шт.
Чинне законодавство України передбачає сплату відновлювальної вартості зелених насаджень, які знаходять на земельній ділянці при передачі її у власність. Тобто, передбачено, що власник земельної ділянки сплачує до органу місцевого самоврядування вартість дерев, яка визначається комісійно. В подальшому, він має право розпоряджатися ними на власний розсуд – залишити чи зрізати.
Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області проведено розрахунок збитків завданих лісу, який становить 861 тис. 188 грн.

Держекоінспекцією та правоохоронними органами проводяться заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Місія та функції ДЕІ у Житомирській області:

Державна екологічна інспекція у Житомирській області входить до системи органів виконавчої влади для забезпечення реалізації державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

© 2011-2013 Всі права захишені!

Державна екологічна інспекція у Житомирській областіДЕІ у Житомирській області, Державна екологічна інспекція у Житомирській області, Екологічна Інспекція Житомира. При повному або частковому використанні матеріалів сайту, посилання на http://dei.zt.ua/ обов’язкове. Створення сайту за підтимки Веб студіі Маг-портал!